Haber

Fatih’te Diyarbakırlı Ramazan Hoca bıçaklanarak öldürüldü

Sosyal medyada “Diyarbakırlı Ramazan öğretmeni” olarak bilinen Ramazan Pişkin, Fatih’te kendi çay ocağında bıçaklanarak öldürüldü. Pişkin’in naaşı, Adli Tıp’taki işlemlerin ardından memleketi Diyarbakır’da defnedilecek. Polis kaçan saldırganı arıyor.

Olay, saat 14.00 sıralarında Cerrahpaşa Mahallesi’nde Ramazan Pişkin’e ait çay ocağında meydana geldi. Pişkin’in bıçaklandığını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Pişkin, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Pişkin, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, olayın ardından kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Pişkin’in öldürülmesiyle ilgili İstanbul Valiliği’nden açıklama yapıldı. Açıklamada, “Ramazan Pişkin, 31 Ocak 2024 günü saat 13.50 sıralarında Cerrahpaşa İlçesi Kocamustafapaşa Caddesi 88 adresteki işlettiği çayhanede kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Ramazan Pişkin, 3 bıçakla yaralandı. 112 ekipleri tarafından göğüs bölgesinden yaralanarak hastaneye kaldırılan şahsın, “Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ve hayatını kaybettiği” ifade edilen açıklamada, Pişkin’i öldüren şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışmaların da devam ettiği belirtildi.

“CENAZEYİ DİYARBAKIR’DA DEFEDECEĞİZ”

Ramazan Pişkin’in akrabası Ahmet Arif, “Ramazan benim rahmetli teyzemin oğlu. Onun da bıçakla yaralandığını, hastaneye kaldırıldığını, sonra da öldüğünü duydum. Hastaneden sonra vefat edince de hastaneye kaldırıldı. Adli Tıp’a getirildi. Sonraki süreçte teşhis konulacak. Daha sonra cenazemizi teslim alacağız ve “Gerekli işlemlerin ardından kendisini Diyarbakır’da defnedeceğiz. Çok acı verici bir olay. Zararsız bir insandı. Allah ona rahmet etsin. Çok üzgünüz. Umarım ortaya çıkar. Emniyet ve polisin gerekli soruşturmayı yaptığını düşünüyorum. Umarım sonuç alınır” dedi.

“BAZEN TELEFONU MEŞGUL OLUYORDU”

Halil İbrahim Galyan “Saat 08.40 civarında buraya geldik, burada oturup sohbet ettik. O da böyle duruyordu. Orta sıradaki telefonlar çalıyordu, dışarı çıkıp orada konuşuyordu. Bazen telefonu meşgule alıyordu. Biraz sohbet ettik, dini bilgiler verdi falan. Artık geç oldu, “Hadi gidelim dedik. Biz gittikten sonra Ramazan Hoca Sirkeci’deki iş yerimize geldi. Yemek yedikten sonra buraya geldi. Gördüğümüz gibi hainler Ramazan Hoca’yı namaz kılarken bıçakladılar. Namaz kılarken kanı zaten orada görünüyordu” dedi.

eyyubiyehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu