Ekonomi

Fosil yakıt grupları ABD’deki yeni sondaj ücreti artışlarına itiraz ediyor

Fosil yakıt kuruluşları, federal topraklarda petrol ve doğal gaz kullanım ücretlerini arttıran yeni bir düzenlemeyi engellemek amacıyla ABD Arazi Yönetimi Bürosu (BLM) aleyhine yasal işlem başlattı. Bu önlem, hükümetin kamu arazilerindeki sondaj faaliyetleriyle ilgili mali getirileri arttırma ve çevresel zararları azaltma yönündeki daha geniş çaplı girişiminin bir parçasıdır.

Dava, ABD’nin batısındaki federal topraklarda faaliyet gösteren petrol ve gaz şirketlerini temsil eden Western Energy Alliance ve diğer bazı endüstri grupları tarafından Çarşamba günü Wyoming’deki bir federal mahkemede açıldı. Artan maliyetlerin gelecekteki petrol ve gaz projelerini caydıracağını ve böylece hükümetin bu tür gelişmeleri teşvik etme görevini ihlal edeceğini iddia ediyorlar.

BLM dava hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Geçen ay nihai hale getirilen tartışmalı kural, federal kara petrol ve gaz kiralama düzenlemelerinde uzun yıllardır yapılan ilk büyük revizyonu temsil ediyor. Eski kuyuların uygun şekilde kapatılması ve ıslah edilmesini garanti altına almak için petrol ve gaz şirketlerinden yüksek miktarda teminat alınmasını zorunlu kılıyor.

Ayrıca kural, çıkarılan yakıtlar için kira bedellerini, asgari açık artırma tekliflerini ve telif oranlarını artırmaktadır. Ayrıca yaban hayatına duyarlı ve kültürel öneme sahip alanlarda sondaj yapılmasına da kısıtlamalar getirmektedir.

Yeni politika kapsamında, rödovans oranları önceki %12,5’ten %16,67’ye yükselecek ve asgari kira teminatları 10.000 dolardan 150.000 dolara çıkacak.

Sektör grupları, bu değişikliklerin sadece gelecekteki gelişmeleri caydırmakla kalmayacağını, aynı zamanda küçük şirketler üzerinde orantısız bir etkiyle mevcut arazilerdeki yeni kiralama fırsatlarını da etkili bir şekilde kapatacağını savunuyor. Bu sonuçların hükümetin Federal Arazi Politikası ve Yönetimi Yasası, Maden Kiralama Yasası ve diğer yasal çerçeveler kapsamındaki yükümlülükleriyle çeliştiğini ileri sürmektedirler.

Davacılar mahkemeden kuralın “usulen eksik, keyfi ve kaprisli ve hukuka aykırı” olarak nitelendirilerek iptal edilmesini talep ettiler.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Çevreciler ve vergi mükelleflerinin savunucuları uzun zamandır ABD’nin petrol ve gaz geliştirme politikalarını, kamuya asgari düzeyde mali fayda sağlarken ve çevreye önemli ölçüde zarar verirken fosil yakıt endüstrisini etkin bir şekilde sübvanse ettiği için eleştirmektedir.

Yeni kuraldaki güncellemelerin birçoğu, Başkan Joe Biden’ın önemli iklim mevzuatı olan 2022 Enflasyon Azaltma Yasası’ndaki hükümlerin uygulanmasıdır.

İçişleri Bakanlığı daha önce, kuralın sektördeki spekülatif ve sorumsuz uygulamaları caydırmak, aynı zamanda finansal getirileri artırmak ve çevre korumasını geliştirmek için tasarlandığını belirtmişti.

Federal mülkiyetteki arazilerde yapılan sondaj çalışmaları, ülkedeki petrol ve gaz üretiminin yaklaşık %10’unu oluşturuyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu