Haber

İsveç, Türkiye’yi ve İslam karşıtı provokasyonları güvenlikleri için riskli buluyor

İsveç’te terör örgütü PKK yandaşlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik tatsız eylemi ve İslam karşıtı Rasmus Paluman’ın Türkiye Büyükelçiliği yakınında Kuran-ı Kerim yakması bardağı taşıran son damla oldu.

“Madem bu kadar seviyorsun, vatanın güvenliği için onlardan destek al”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hareketlere sert tepki gösterdi. Terör örgütleri mensuplarını ve İslam düşmanlarını bu kadar seviyor ve koruyorsanız, ülkenizin güvenliği için onlardan destek almanızı tavsiye ederiz.”dedi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson da gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kristersson, İsveç’te parti liderleriyle yaptığı basına kapalı görüşmenin ardından terör örgütü PKK/YPG yandaşlarının Türkiye’ye karşı düzenlediği provokasyonlar, Kuran-ı Kerim yakılması ve İsveç’in NATO’ya üyelik süreci hakkında konuştu.

“Eylemler İsveçlilerin güvenliği için riskli hale geldi”

Son haftalarda Stockholm’de yaşanan olayların İsveç’in güvenliğini ne kadar karmaşık hale getirdiğinin aşikar olduğunu ifade eden Kristersson, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’a benzetilen bir oyuncak kuklanın ayaklarından sarkıtıldığını ve ardından Stockholm’deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakıldığını gördük. Son haftalarda İsveç’te yasal olmasına rağmen küçük gruplarca eylemler yapılıyor. ve şahıslar bir dezenformasyon kampanyasına dönüştüler” diyen İsveç’i İslamofobik bir ülke gibi gösterdi. Bunun İsveç’in dünyadaki imajı ve yurtdışındaki İsveçlilerin güvenliği için nasıl riskli ve önemli sonuçları olabileceğini gördük.”

Kristersson: Harekete geçenler yararlı aptallardır.

Kristersson, söz konusu eylemlerin İsveç karşıtı halkın yararına olduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirenlerin suçsuz olduğunu söyledi. “yararlı aptallar”tanımladı.

İsveç’in NATO üyelik başvurusunun önemli olduğunu vurgulayan Kristersson, şunları kaydetti:

“İsveç, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra en önemli güvenlik riskleriyle karşı karşıya. Tarafların NATO konusunda farklı görüşleri var. İsveç’in başvurusunun 28 NATO ülkesi tarafından onaylanmasıyla kendimize güvenimiz arttı ama NATO üyesi olmadığımızı da göz ardı etmemeliyiz. şimdi.”

Kristersson, ülkesinin NATO üyelik sürecini görüşmek üzere bu hafta ABD’ye gideceğini de kaydetti.

İsveç’te taraflar arasında terör örgütü PKK/YPG tartışması

Öte yandan Sosyal Demokrat Parti genel başkanı Magdalena Andersson, Başbakan Kristersson ile görüşmesi öncesi İsveç basınına açıklamalarda bulundu.

Andersson, aşırı sağcı İsveç Demokrat Parti genel başkanı Jimmie Akesson’un Türkiye aleyhine yaptığı açıklamalarla İsveç’in NATO üyeliğinin risk altında olduğunu belirterek, hükümetin İsveç Demokratlar partisi ile işbirliğine son vermesi gerektiğini savundu.

Akesson ise Andersson’a verdiği yanıtta, Sosyal Demokrat Parti’nin terör örgütü PKK/YPG ile yakın ilişkileri olduğuna ve Türkiye’nin temelde bu duruma tepki gösterdiğine değindi.

haber-cukurova.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu