Haber

Kombiyi Ekonomik Kullanmanın Yolları

Ev ve ofislerde hem ısıtma hem de sıcak su ihtiyacının karşılanması için en çok tercih edilen ürünler arasında yer alan kombiler, doğru sistemlerle kullanıldığında bütçe dostu olabiliyor. Alarko Carrier Isıtma İşleri Müdürü Başak Dere, ekonomik kombi kullanımının püf noktalarını anlattı.

Kış mevsiminde kullanım sıklığı artan kombiler için hem yakıt tasarrufu sağlayacak hem de yüksek faturaların önüne geçebilecek tavsiyelerde bulunuyoruz. Alarko Carrier Isıtma İş Müdürü Başak Dere, Kombi kazanlarının her zaman açılıp kapatılmaması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Kış aylarında Combi Kazanı ekonomik olarak kullanmak isteyenler için ilk yolu, cihazı her zaman açıp kapatmak değil. Birçok kombi kullanıcısının yaptığı en yaygın hata, evden çıkarken kombiyi kapatıp, eve vardığında açmaktır. Ancak ekonomik kullanım açısından kombiyi açık ve düşük ayarda bırakmak en verimli sistemdir. Elbette uzun süre evde olmayacağınız zamanlarda kombiyi kapatabilirsiniz. Yakıt tasarrufu sağlamak için binaların ve apartmanların yalıtılması gerekir. “Dış cephe yalıtımının mümkün olmadığı durumlarda radyatörlerin arkasına ısı yalıtım levhaları yerleştirmek ciddi oranda tasarruf sağlayabilir.”

Perdeleri kapatmak para tasarrufu sağlar

Soğuk günlerde yakıt tasarrufu için oda termostatı kullanımının uygun bir sistem olabileceğini belirten Dere, “Oda termostatı kullanılarak her 1 derecelik fark için %6 oranında tasarruf sağlanabiliyor. Panel radyatörlerin regülasyon ayarı kontrol edilebilmektedir. Ayrıca gece perdelerin kapatılması ısı kaybını azaltacak ve kombiden elde edilen ısının mahalde daha verimli kullanılmasını sağlayacaktır. Kombi kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de sıcak havalarda ayarının düşürülmesi gerektiğidir. Sıcak havalarda kombi ayarı düşürülerek tasarruf sağlanabilir. Ayrıca kombi bakımının düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Tüm bunlara ek olarak; “Panel radyatörler düzenli olarak temizlenmeli, peteklerin çevresi ve üstü herhangi bir şeyle kapatılmamalı, gece ayarı kısılmalı ve sıcak su ayarı musluktan değil kombiden yapılmalıdır” diye konuştu. söz konusu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu