Haber

Konyaaltı Belediyesi SK Kadın Hentbol Takımı Süper Lig’de Yenilmedi

Konyaaltı Belediyesi SK Kadın Hentbol Grubu, Süper Lig’de Kastamonu Belediyesi GSK’yı 37-29 mağlup ederek yoluna namağlup devam ediyor.

Hentbol Kadınlar Süper Ligi 10. hafta maçında Kastamonu Belediyesi GSK’yı konuk eden Konyaaltı Belediyesi SK Kadın Hentbol takımı, karşılaşmayı 37-29 kazanarak ligde mağlubiyetsiz yoluna devam ediyor. Akdeniz Üniversitesi Mavi Salon’da oynanan karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren baskı altında kalan Mavi Kelebekler, devreyi 15-13 önde kapattı. İkinci yarıda da baskısını sürdüren Konyaaltı, Kastamonu temsilcisinin savunmasını zor durumda bıraktı. Ligin güçlü takımlarından Kastamonu Belediyesi GSK’nın mücadelesini kazanan Antalya temsilcisi, şampiyonluk yolunda önemli bir korneri geride bıraktı. Golde Sevilay İmamoğlu Öcal birbiri ardına kritik kurtarışlar yaparken, Bilgenur Öztürk hücumda attığı gollerle maçın gidişatını değiştirdi. Süper Lig’deki liderliğini galibiyetle sürdüren Mavi Kelebekler, EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası’nda İspanya temsilcisi Granollers kadrosuyla deplasmanda 18 Kasım Cumartesi günü (Türkiye saati ile 14.30) oynayacağı 3. tur maçı öncesinde moral buldu. .

“Kritik bir dönüm noktasını geçtik”

Süper Lig’de kritik maçlardan birini Kastamonu’yu yenerek geride bıraktıklarını belirten Konyaaltı Belediyesi SK Kadın Hentbol Takımı Yardımcı Antrenörü Tufan Dağseven, “Geçen gün arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmede 3 kritik maçımız olduğunu söyledik. Bu üç maçın ikisini kazandık. Mutluyuz. Bu moralle Avrupa kupası maçına da başladık.” “Çıkacağız” dedi. Yaptığı kurtarışlarla galibiyete büyük katkı sağlayan kaleci Sevilay İmamoğlu Öcal, “Bu hafta sezonun şu ana kadarki en önemli haftasıydı. İspanya karşısında oynayıp 2 puan farkla bile kazanmayı başardık. Ama” dedi. Ligimizde çok tempolu bir maç oynayamayız. O anlamda Avrupa maçı öncesi Kastamonu maçı bizimdir.” “Bizim için çok önemliydi. Çünkü bunu İspanya maçına hazırlık olarak düşündük ve kazandık” dedi. Hücumda rakibine zor anlar yaşatan Bilgenur Öztürk, “İspanya maçı öncesi bizim için çok önemli bir provaydı. Tekrar kendimizi görme şansımız oldu. Takım olarak çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. İspanya’da oynayacağımız maça odaklanmış durumdayız. Deplasman maçını kazanıp tura geçmek istiyoruz.” . Mavi Kelebekler’in galibiyetinden memnun olduklarını kaydeden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, sporcuları ve teknik ekibi tebrik etti. – ANTALYA

habersarioglan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu