Yaşam

Matrix’ten Ajan Smith’e ve Yüzüklerin Efendisi’nden Elrond’a Kadar Sevilen Hugo Dokuma Filmleri

Merhaba. Çoğumuz Hugo Weaving’i Yüzüklerin Efendisi üçlemesi ve Matrix’teki efsanevi rolleriyle hatırlarız. Ancak bu ödüllü İngiliz aktör, onlarca yıldır Hollywood’da. Bu içeriğimde Hugo Weaving’in bugüne kadarki en beğenilen filmlerini listeledim.

İyi seyirler.

12. Yüzüklerin Efendisi (2001-2003)

Serinin son bölümünde Gandalf ve Aragorn, Tek Yüzük ile Karar Dağı’na yaklaşırken bakışlarını Frodo ve Sam’den başka yöne çevirmek için kendi ordularını Sauron’un ordusuna karşı yönetiyor. Weaving, serideki üç filmde de elf Elrond’u canlandırıyor. Arkadaşına yüzüğü ‘yok etmek’ için boş yere uğraştığını söylediği destansı sahne, Weaving’in üçlemedeki öne çıkan özelliklerinden sadece biri.

Yönetmen: Peter Jackson

Oyuncular: Elijah Wood, Viggo Mortensen, Ian McKellen, Hugo Weaving

11. Çöl Kraliçesi Priscilla’nın Maceraları (1994)

Film, kendilerine özgü kabare tarzlarını sergilemek için çölü dolaşan iki drag sanatçısı ve bir trans kadını konu alıyor. Hugo Weaving, sinemanın başrollerinden biri olan Tick’i canlandırıyor.

Yönetmen: Stephen Elliott

Oyuncular: Hugo Weaving, Guy Pearce, Terence Stamp

10. Kanıt (1991)

Film, dünyanın gerçekten de başkalarının ona söylediği gibi olduğunun ‘kanıtı’ olarak fotoğraflar çeken Martin adında kör bir adam hakkındadır. Film, kendisi için temizlik ve yemek yapan ve konuttaki mobilyaları yeniden düzenleyen Celia ve güvenebileceğini düşündüğü bir arkadaşı Andy ile olan bağlarına bahse girer. Filmde Martin karakterini Hugo Weaving canlandırıyor.

Yönetmen: Jocelyn Moorhouse

Oyuncular: Hugo Weaving, Genevieve Picot, Russell Crowe

9. V for Vendetta (2005)

Geleceğin İngiliz distopik toplumunda, yalnızca ‘V’ lakabıyla tanınan bir özgürlük savaşçısı, genç bir bayanın yardımıyla zalim hükümeti devirmek için planlar yapar. Hugo Weaving müthiş performansıyla V’nin baş karakterini canlandırıyor.

Yönetmen: James McTeigue

Oyuncular: Hugo Weaving, Natalie Portman, Rupert Graves

8. Matrix (1999)

Bir yabancı hacker Neo’yu ürkütücü bir yeraltı dünyasına götürdüğünde şok edici gerçeği keşfeder. Bildiği hayat, şeytani bir siber istihbaratın ayrıntılı aldatmacasıdır. Bu film, hepimizin bildiği ünlü Ajan Smith karakterini oynayan Hugo Weaving’den başkası değil.

7. Kaptan Amerika: İlk İntikamcı (2011)

Reddedilen bir asker olan Steve Rogers, bir doz “süper asker serumu” aldıktan sonra Kaptan Amerika’ya dönüşür. Ama bir savaş çığırtkanını ve bir terör örgütünü devirmeye çalışırken, Kaptan Amerika olmanın bir bedeli var. Filmde Weaving, Marvel’ın en büyük kötü adamlarından biri olan Johan Schmidt (Red Skull) olarak karşımıza çıktı. Adolf Hitler’in gelişmiş silahlarının başı ve aynı zamanda Hydra adlı terör örgütünün komutanıdır.

Yönetmen: Joe Johnston

Oyuncular: Chris Evans, Hugo Weaving, Samuel L. Jackson

6. Demir testeresi Sırtı (2016)

Okinawa Savaşı sırasında bir görevde görev yapan 2. Dünya Savaşı Amerikan Ordusu Doktoru Desmond T. Doss, insanları öldürmeyi reddeder ve Amerikan tarihinde tek bir atış yapmadan onur madalyası alan ilk kişi olur. Filmde Hugo Weaving, kahramanın babası Tom Doss rolünde küçük bir yardımcı role sahip. Oğlunun askere alınmasından yakınan hoşnutsuz bir baba ve Birinci Dünya Savaşı gazisini oynuyor.

Yönetmen: Mel Gibson

Oyuncular: Andrew Garfield, Sam Worthington, Luke Bracey

5. Gizemli Yol (2013)

Film, genç bir kızın cinayetini araştırmak için ülkeye dönen yerel bir dedektifi konu alıyor. Avustralyalı bir neo-Western olan Mystery Road sadece cinayete odaklanmıyor. Ayrıca, Avustralya’daki birçok Yerli nüfusun karşı karşıya kaldığı açık ırkçılığın altını çiziyor. Filmde Hugo Weaving, kahramanın iş arkadaşı Johnno’yu canlandırıyor. Başlangıçta Johnno, yozlaşmış ve kötü bir tarafı olan entrikacı bir polis memuru olarak görünür. Ancak olay örgüsü ilerledikçe seyirci, göründüğünden daha fazlası olduğunu fark eder.

Yönetmen: Ivan Sen

Oyuncular: Aaron Pedersen, Hugo Weaving, Ryan Kwanten

4. Bebek (1995)

Kırsal bir İngiliz çiftliğinde çoban köpekleri tarafından yetiştirilen bir domuz olan Babe, Çiftçi Hoggett’ın biraz yardımıyla koyun gütmeyi öğrenir. Muhtemelen tüm zamanların en iyi hissettiren filmlerinden biri olan Babe’de Hugo Weaving, genellikle trajik geçmişi üzerine kara kara düşünen Rex adlı bir çoban köpeğini seslendiriyor.

Yönetmen: Chris Noonan

Oyuncular: James Cromwell, Magda Szubanski, Christine Cavanaugh

3. Bulut Atlası (2012)

Film, bir ruh bir katilden bir kahramana dönüşürken ve bir güzellik eylemi yüzyıllar boyunca bir devrime ilham vermek için dalgalanırken, kişisel omurların şimdi ve gelecekte birbirini nasıl etkilediğinin bir hikayesi var. Weaving, Haskell Moore, Tadeusz Kesselring, Bill Smoke, Nurse Noakes, Boardman Mephi ve Old Georgie karakterlerini canlandırıyor.

Yönetmen: Tom Tykwer, Lana Wachowski, Lilly Wachowski

Oyuncular: Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant

2. Ölümcül Makineler (2018)

Şehirlerin teker teker döndüğü ve hayatta kalmak için birbirini tükettiği kıyamet sonrası bir dünyada, iki kişi Londra’da buluşur ve bir komployu durdurmaya çalışır. Dokuma, Thaddeus Valentine olarak güzel bir film kahramanı, cesur bir maceracı, paha biçilmez eserler kurtaran bir arkeolog ve Londra vatandaşları için bir idol.

Yönetmen: Christian Rivers

Oyuncular: Hera Hilmar, Robert Sheehan, Hugo Weaving

1. Transformatörler (2007)

İki Cybertronian ırkı, kahraman Autobotlar ve şeytani Decepticonlar arasındaki eski bir çaba, bir gencin sahip olduğu son güce dair bir ipucuyla doğar. Filmde Weaving, Megatron’u seslendirdi.

Yönetmen: Michael Bay

Oyuncular: Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel

Hugo Weaving’in bu sinemalarından kaç tanesini izlediniz? Yorumlarda buluşalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu