Teknoloji

Rosatom, St. Petersburg’da Düzenlenen Rusya-Afrika Ekonomik ve İnsani Forumu İkinci Zirvesinde Son Teknolojilerini Tanıttı

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi Rosatom, Rusya   St. En son teknolojilerini St.Petersburg’da düzenlenen Rusya-Afrika Ekonomik ve İnsani Forumu İkinci Zirvesi’nde tanıttı.

Zirvede konuşan Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhaçev, “Afrika için Nükleer, Afrika’daki yaşam kalitesinin, teknolojik hakimiyetin ve gelişme potansiyelinin en azından gezegendeki diğer kıtalar düzeyinde olması için bir sıçrama fırsatıdır. 20 yıl”. 27-28 Temmuz tarihlerinde St. Petersburg’da ExpoForum Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, Rusya’nın kapsamlı dayanışmasını güçlendirmek amacıyla 2019 yılında düzenlenen Rusya-Afrika Zirvesi ve Ekonomik Forumu’nda başlatılan diyaloğun devamı niteliğindedir. Afrika ülkeleri ile işbirliği. Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom, forumun ana ortağıdır.

Rosatom’un desteklediği “Afrika’nın Kalkınması için Nükleer Teknolojiler” başlıklı genel kurul toplantısında konuşan Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, “Uzun vadeli doğal teknolojiler ve nükleer sektör arasındaki yüksek güven sayesinde nükleer endüstri görece bir istikrar adasıdır. dünya çapında oyuncular.” Teknolojik hakimiyetin değerine dikkat çeken Likhaçev, Rosatom’un teknolojik hakimiyet için ortaklarına hem karada hem de denizde güçlü reaktörlerden küçük modüler reaktörlere kadar geniş bir yelpazede projeler sunduğunu hatırlattı. Likhachev, “Çalıştığımız her ülkeye işbirliği fırsatları da sunuyoruz ve bu fırsat, ülkelerin teknolojik hakimiyet projeleri için de geçerli” dedi.

“Çeşitlilik Afrika’daki kelimedir ve çok çeşitli teknolojik ve girişimci çözümler sunabiliriz. Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, “Bu analizler, standart sözleşmeler ve kolay elektrik üretimi ve satışı olasılığı da dahil olmak üzere farklı santral ortak mülkiyet planları olabilir” dedi. teknolojiler de dahildir”.

Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, şirketin yıllık yaklaşık 2 trilyon ruble olan gelirinin kabaca eşit paylara sahip üç bölüme ayrıldığını hatırlatarak, Rosatom’un her üç bölümde de uyum içinde çalıştığını belirtti. Üç bölümün ilkinde nükleer üretim, ikincisinde inşaat, hizmet ve nükleer yakıt gibi nükleer projelerle ilgili her şey ve üçüncü bölümde nükleer tıp ve yeni malzemeler gibi yeni çalışmalar ve ayrıca bir yeni teknolojilerle ilgili yetkinlikler seti.

Afrika ülkelerini temsilen katılımcılar tarafından yapılan konuşmalarda, Afrika ülkelerinin sosyo-ekonomik kalkınması için nükleer enerji ve Rosatom teknolojilerinin önemi vurgulandı. Mısır’da yapımı devam eden El-Dabaa Nükleer Santrali’nin Yönetim Kurulu Başkanı Emced El-Vakil, nükleer enerjinin Mısır’ın kalkınması ve ekonomik büyümesi için çok şey söylediğini ve hayatın her alanına olumlu etkisi olduğunu söyledi.

Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Maden Bakanı Doto Mashaka Biteko, uranyum madenciliğinde köklü bir geçmişe sahip olan ülkesinin nükleer endüstriyi toplumsal sorunları çözmek için de kullanmayı hedeflediğini kaydetti.

Öte yandan Ruanda Atom Gücü Misyonu İcra Konseyi Lideri Fidèle Ndahayo, Ruanda’nın ekonomik büyümeyi destekleyen nükleer enerjiyi kullanma niyetinden bahsetti. Ruanda ayrıca nükleer tıp geliştirmeyi planlıyor.

“Afrika’nın Kalkınması İçin Nükleer Teknoloji” başlıklı oturumda konuşan İbrahim Burundi Hidrolik, Enerji ve Madenler Bakanı Uwizeye, Burundi’nin Rosatom’un yardımıyla nükleer endüstriyi geliştirmeyi hedeflediğini ve su ile birlikte enerjide de kendi kendine yeterlilik sağlamayı hedeflediğini söyledi. güç.

Africa4Nuclear’ın kurucusu Princess Mthombeni, nükleer endüstrinin avantajlarından ve başarılarından bahsetti ve kıtanın acil sorunlarının ele alınmasında Afrikalı gençlerin katılımının önemine dikkat çekti.

Zirvede bir dizi anlaşmaya da imza atıldı. Rusya Federasyonu ve Burundi, nükleer altyapının kurulması ve geliştirilmesi, radyoizotopların üretimi ve bunların sanayi, tıp ve tarımda kullanımı, nükleer enerji için uzmanların eğitimi ve eğitimi de dahil olmak üzere nükleer enerjinin barışçıl kullanımına ilişkin bir işbirliği muhtırası imzaladı. endüstri. Söz konusu anlaşmayı Rus tarafı adına Rosatom Genel Müdürü Likhaçev ve Burundi Cumhuriyeti adına Dışişleri ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Albert Shingiro imzaladı.

Zirve kapsamında Faslı bir şirket olan Water and Energy Solutions Yönetim Kurulu Başkanı Mohamed Amin Cherkaoui ve Rusatom Infrastructure Solutions A.Ş. tuzdan arındırma, su arıtma ve su arıtma projelerinin uygulanması için Mutabakat Zaptı imzaladı.

Rosatom’un Kalkınma ve Uluslararası İş Geliştirmeden Sorumlu Birinci Genel Müdür Yardımcısı Kirill Komarov şunları söyledi: “İmzalanan Mutabakat Zaptı, tuzdan arındırma ve su arıtma alanında Fas ile işbirliğini genişletiyor ve Rosatom teknolojilerinin kullanılmasıyla ortak projeler gerçekleştirme fırsatı sunuyor. Bölgenin sanayisine ve nüfusuna temiz su sağlamakta” ​​dedi.

Zirve kapsamında Rusya Federasyonu ile Zimbabve Cumhuriyeti arasında nükleer enerjinin barışçıl kullanımı alanında işbirliğine ilişkin anlaşma da imzalandı. Sözleşmeyi Rus tarafı adına Rosatom Genel Müdürü Likhachev, Zimbabwe Cumhuriyeti adına Enerji ve Enerji Geliştirme Bakanı Soda Zhemu imzaladı.

Rosatom’un standında, nükleer teknolojilere dayalı ve Afrika ülkelerinde uygulanması önerilen ileri testler tanıtıldı. Ayrıca tepe kapsamında bazı Afrika ülkelerinden gelen heyetler için Leningrad NGS ve Baltık Tersanesi A.Ş.’ye teknik saha ziyaretleri düzenlendi.

Afrika ülkelerinden Global Partners Network temsilcilerinin katıldığı bir Uluslararası Gençlik Konseyi olan Impact Team 2050 toplantısı da forum çerçevesinde gerçekleştirildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

gulsehir-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu