Haber

Super Bowl şampiyonu Kansas City Chiefs

Amerika’nın en önemli spor karşılaşmalarından biri olan Super Bowl’da San Francisco 49ers ile Kansas City Chiefs 58. kez finalde karşı karşıya geldi. Las Vegas’ta oynanan ve uzatmalara giden maçı Chiefs takımı 25-22 kazandı. Maçın bitimine 10 saniye kala galibiyet golü geldi.

KOÇUN ÜZERİNDE YÜRÜYEN KELCE’YE TEPKİ

BBC Türkçe’nin haberine göre Chiefs, son 5 yılda 3 şampiyonluk kazanarak tarihe geçti. Stadyumda birçok dünya yıldızının izlediği karşılaşmada müzisyen Taylor Swift de sevgilisi Chiefs oyuncusu Travis Kelce’ye destek olmak için locada yer aldı. Maça damga vuran anlardan birinde oyundan alınan Kelce, antrenörünün yanına yürüdü. Birçok sosyal medya kullanıcısı Kelce’nin bu hamlesine X hesaplarından tepki gösterdi.

USHER 13 DAKİKADA 13 MÜZİK SÖYLEDİ

İlk yarının merakla beklenen gösterisinin başrol oyuncusu Amerikalı rap sanatçısı Usher oldu. Yaklaşık 13 dakika süren gösteride Usher’a Will.i.am, Alicia Keys ve Ludacris eşlik etti. Usher, gösteri öncesinde yaptığı açıklamada, 30 yıllık kariyerinin hit müziğini bu döneme sığdırmanın zorluğuna değindi. Ünlü isim 13 şarkıyı 13 dakikada seslendirmeyi başardı.

Super Bowl organizasyonu, özel hazırlanan reklamlar dahil pek çok yönüyle konuşuluyor. Bu yıl 30 saniyelik bir reklam filminin 7 milyon dolara satıldığı kaydedildi.

NUMARA NASIL KAZANILIR?

Amerikan futbolunda puanlar dört durumda kazanılır. ‘Touchdown’ olarak adlandırılan oyunda hücum eden takım rakip kale çizgisini koşarak veya pas vererek geçer ve 6 sayı kazanır. ‘Saha atışında’ ölü topa vurularak 3 sayı kazanılır. Bu herhangi bir aralıktan yapılabilir. Hücum yapan grup 3 vuruşta gerekli mesafeyi kat edemiyorsa bu yönteme başvurabilir. Bu gol girişiminde mesafe de önemlidir. Bu alandaki en uzak gol ise yaklaşık 60 metreden kaydedildi.

‘Ekstra puan’ 1 veya 2 puan alınarak kazanılabilir. Ayak vuruşu düzeninde touchdown sonrasında top iki direk arasından geçirilebilirse bir puan daha kazanılır ve toplam 7 puan kazanılır. Hareket ayak yerine pas veya koşu oyunuyla yapılırsa bu 2 puanla ödüllendirilir ve toplam 8 puan kazanılır.

‘Güvenlik’, savunma yapan takımın, hücum eden takımın rastgele bir oyuncusunu kendi kale çizgisinin gerisine düşürmesiyle kazanılır. Bu oyuna 2 puan verilir.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu