Ekonomi

25 milyon lira değerinde kaçak mal ele geçirildi

Operasyonu gerçekleştiren grubu tebrik eden Bolat, “Ticaret Bakanlığı olarak kaçakçılara tolerans göstermeyiz. Gümrük Muhafaza teşkilatımız, kaçak ticaretle mücadelede aktif rol oynayarak, kamu sağlığı ve güvenliğini ön planda tutarak çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir.

“Ekiplerimiz Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda bir TIR’a yönelik gerçekleştirilen operasyonda 25 milyon lira değerinde ilaç ve kimyasalın yanı sıra kamera, drone, cep telefonu gibi elektronik eşyalar ele geçirildi.” Operasyona ilişkin Ticaret Bakanlığı’ndan da açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, Öncüpınar Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince Suriye’ye gitmek üzere Öncüpınar Gümrük Kapısı’na gelen TIR’da yapılan risk analizi çalışmaları kapsamında yapılan aramada 266 bin 723 muhtelif ilaç ele geçirildi. plastik kasalarda saklanan ve yaklaşık 280 litre olduğu belirlenen 57 varil. Aralarında “dietil eter” tipi kimyasal element, drone ve kameranın da bulunduğu 30 elektronik eşya ile 16 cep telefonu tipi eşya ele geçirildi. Kaçak eşyanın değerinin yaklaşık 25 milyon lira olduğu belirlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu