Haber

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’ten “su kullanımı” uyarısı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kuraklık nedeniyle kentte suyun verimli kullanılması için tedbirler alındığını belirtti.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Meclis Toplantı Salonu’nda mahalle muhtarlarıyla yaptığı istişare toplantısında kentte kuraklık tehdidine karşı alınan tedbirleri paylaştı.

Muhtarlardan kuraklık konusuna hassasiyet göstermelerini isteyen Zeybek, “Akdeğirmen Barajı’ndaki su doluluk oranımız 11.5 seviyesinde. Bu oran yüzde 10’un altına düştüğünde oradan su almak mümkün değil. Kuyulardan destek alıyoruz. Buradan aldığımız su ne kadar dayanacak. Debi de düşecek. O yüzden suyumuzu verimli kullanmak zorundayız.” söz konusu.

Zeybek, Afyonkarahisar’daki apartmanlara su kullanımı konusunda bilgilendirici broşürler dağıtıldığını belirtti. Bu konuda cezai işlem başlatacağız” dedi.

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcıları Murat Öner, Barış Şube, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Başkanı Mustafa Demirhüyük, Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Lideri Suat Uygur, birim yöneticileri ve mahalle muhtarları katıldı.

habercanakci.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu