Haber

Avusturya, düzensiz göç nedeniyle Slovakya sınırındaki kontrolleri sona erdirecek

Avusturya’nın düzensiz göçle mücadele kapsamında Eylül 2022 itibarıyla Slovakya sınırında yürüttüğü sınır denetimlerine Pazartesi günü son vereceği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, komşu Slovakya sınırında yürütülen sınır denetimlerinin Pazartesi günü sonlandırılacağı belirtildi.

Açıklamada, Çekya’nın Slovakya sınırındaki kontrolleri de tamamladığı hatırlatılırken, bundan sonra olası bir kontrol olması durumunda komşu ülke ile iş birliği içinde hareket edileceği belirtildi.

Eylül 2022’den bu yana Slovakya sınırında 24 insan kaçakçısının yakalandığı açıklanan açıklamada, burada fiziki denetimlere son verilmekle birlikte, sonunda belirli kasabalarda insansız hava aracı gibi unsurlarla hareketliliğin izleneceği kaydedildi. .

Düzensiz göçün ülke ve Avrupa Birliği (AB) için bir güvenlik sorunu olduğu görüşünde olan Avusturya, geçen yıl 110 bine yakın düzensiz göçmenin sığınma başvurusunda bulunduğunu açıklamıştı.

Sığınma başvurularındaki artış nedeniyle Schengen sisteminin düzgün çalışmadığını savunan Avusturya, özellikle Bulgaristan ve Romanya üzerinden düzensiz göçmenlerin geldiği gerekçesiyle bu iki ülkenin Schengen Bölgesi’ne girişini veto etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu