Haber

Birleşik Metal İşçileri Sendikası üyesi işçiler TİS’i coşkuyla karşıladı

Birleşik Metal İşçileri Sendikası bünyesinde örgütlenen Bilecik işçileri, MESS ile imzalanan toplu iş sözleşmesini coşkuyla karşıladı. Birleşik Metal İşçileri Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Recai Büyükbeyhan, “İlk 6 ay ortalama zam yüzde 98’e getirildi. İkinci 6 aylık zam ise yüzde 30 olarak belirlendi. “Yani enflasyonun yüzde 23 – 24 olacağı toplu olarak hesaplanarak belirlendi” dedi.

ANKA’nın haberine göre, Bilecik’te Demisaş ve Accuride Jant fabrikaları önünde toplanan çalışanlar, MESS ile imzalanan toplu iş sözleşmesini alkışlar ve sloganlar eşliğinde kutladılar.

“İLK 6 AYLIK ARTIŞ ORTALAMA YÜZDE 98’E ULAŞTI”

Birleşik Metal İşçileri Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Recai Büyükbeyhan, imzalanan toplu iş sözleşmesine ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

“Toplu sözleşmeyi imzaladık. Detayları biliyorsun. Ana unsurları anlatayım, ilk 6 aylık artış ortalama yüzde 98’e getirildi. İkinci 6 aylık artış ise yüzde 30 olarak belirlendi. Yani enflasyonun yüzde 23 – 24 olacağı toplu olarak hesaplanarak belirlendi. Yüzde 30’u aşsa dahi koruyucu tedbir alınacak. Üçüncü 6 ayda enflasyon yüzde 3 artı, dördüncü 6 ayda ise enflasyon arttı. Ayrıca arkadaşlar Toplu Sözleşme’de olmayan yeni unsurlar eklendi. Anaokulunda çocuğu bulunanlara 2 bin liralık anaokulu yardımı alındı. Sünnet düğünü yapanlara 2 günlük sünnet düğünü izni alındı. 3. Dünya Engelliler Günü’nde engelli dostlarımıza 1 gün izin verilmesine karar verildi.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu