Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Karne verin” haberine ilk yorum! Muhabir hakkında çok sert konuştu

Bir kasap dükkanında elinde mikrofonla “Annem karne için et yedi” diyen küçük bir çocuğun haber görüntüleri Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştü. Ancak kanalın yayınladığı ham sahnelerde haberi yapan muhabirin çocuğu bu terimleri kullanması için yönlendirdiği görüldü. Muhabir kanal yönetimi tarafından görevden alındı.

ERDOĞAN’A TARTIŞMA OLUŞTURAN SAHNELERİ SORUYOR

Bilecik’te gençlerle buluşmaya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, haberin konuşmaya ilişkin görüşleri soruldu. Sosyal medyadaki “Karne hediye edin” haberini hatırlatan bir genç, “Bir kanalda yayınlanan bir haberde, reyting için küçük bir çocuğun karne sevincini suistimal eden bir olaya tanık olduk. Muhalefet bu olaya deyim yerindeyse hızla atladı.Çocuğun bu cümleleri muhabirden söylediği anlaşıldı.Gerçek ortaya çıkınca muhalefet sustu ama tweetler hiçbir şekilde silinmedi.Muhabir Küçük bir çocuk üzerinden böyle haber yapmanın, yaymanın, siyaset yapmanın cezası var mı?” soruyu sordu

“KABUL EDİLEMEZ”

Erdoğan, “Adalet Bakanlığımız da bu konuyu takip ediyor. Bizim de aynı şekilde takiplerimiz var. Sıradan yani bu çok çok gayri şahsi bir yaklaşım. O yavrusunun kimliğiyle oynamaları kabul edilemez. ve kişilik… Bu tür ödüller alışık olduğumuz bir şey değil, böyle bir şey yok.

“HEM CAHİL OLDUĞUNU, HEM DÜŞÜRÜLDÜĞÜNÜ GÖSTERİYOR”

Ama bu sıradan kameraman hanım ya da kız her ne ise, prestijiyle hem cahil hem de yozlaşmış olduğunu ortaya koyuyor. Nitekim o kanal iş akdini de feshetti. Her zamanki şey o köpeğe oldu. Kim bilir geleceğine ne gibi etkileri olacak. Ancak anne yavruya sahip çıkarsa yavruda manevi bir tepkiye neden olmaz umarım.”

cigli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu