Haber

Enkaz halindeki şehirde Afrika sıcağında korkunç yıkım

Enkaz halindeki şehirde Afrika sıcağında güçlü yıkım

HATAY – Depremin vurduğu Hatay’da yıkım ekipleri, Afrika’da 40 dereceyi geçen sıcaklıklara aldırış etmeden çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok hasarı alan Hatay’da gruplar, hasarlı binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. Antakya ilçesinde grupların en zorlusu Afrika sıcağı. Hava sıcaklığının 40 dereceyi geçtiği kentte iş makinesi operatörleri litrelerce su içerek ve klima kullanarak direnmeye çalışıyor.

“Hatay’ı bir an önce ayağa kaldırmaya çalışıyoruz”

İş makinası operatörü Mehmet Kartal, Sivas’tan Antakya’ya geldiğini belirterek, “Depremden sonra Sivas’tan geldim. Hava çok sıcak. Şu an hava 40 derecenin üzerinde ama makinenin 45 dereceyi geçiyor. zor, mecburuz.Ortalama 8-10 litre su içiyorum. Tüm hızımızla çalışmaya devam ediyoruz. Hatay’ı bir an önce ayağa kaldırmak için çalışıyoruz” dedi.

İş makinası işletmecisi Asım Kartal, tozdaki sıcakla birlikte çalışmaların kuvvetli olduğunu belirterek, “Şu anda hava çok sıcak. Sıcaktan terliyoruz. Toz içinde çalışmalar devam ediyor.

hizanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu