Haber

Galatasaray gruptan ayrıldı mı? GS Şampiyonlar Ligi gruplardan nasıl ve ne olacak?

Şampiyonlar Ligi’nde 4. hafta maçları sona erdi. Galatasaray’ın Bayern Münih’e deplasmanda 2-1 mağlup olan A Grubu’nda kaos yaşandı. Futbolseverlerin gündeminde Galatasaray gruptan çıkar mı? GS Şampiyonlar Ligi gruplardan nasıl ve ne olacak? Sorular içerir. İşte Galatasaray’ın gruptan çıkması için gerekenler!

GALATASARAY SERBEST Mİ OLDU?

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu 4. haftasında deplasmanda Almanya temsilcisi Bayern Münih’e 2-1 mağlup oldu. Ev sahibi takımın gollerini Harry Kane atarken, sarı-kırmızılıların tek golü Bakambu’dan geldi. Maçın 62. dakikasında top ceza sahasına girdi ve Lucas Torreira topu ağlara gönderdi. Yardımcı hakem, pozisyonun başında Mauro Icardi’nin ofsayt olduğunu işaret etti. VAR incelemesinin ardından gol geçerli sayılmadı.

Bayern Münih 80. dakikada öne geçti. Harry Kane’in Kimmich’in çaprazından yaptığı kafa vuruşu ağlarla buluştu. Yardımcı hakem Kane adına ofsayt bayrağını kaldırdı. Ancak VAR kontrolünün ardından İngiliz futbolcunun attığı gol geçerli sayıldı. Bayern Münih’te golü attıktan sonra baskıyı artıran ve ilk golü atan Harry Kane, 86. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 2-0 yaptı. 90+3. dakikada Galatasaray’da sahneye çıkan Cedric Bakambu, 90+3. dakikada skoru 2-1’e getirdi. Ancak bu gol Galatasaray’a yetmedi. Temsilcimiz sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Bayern Münih-Galatasaray

Bayern Münih’e karşı çıktığı 2 maçta mağlup olan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda 4 puan topladı. Temsilcimizin rakipleri Kopenhag’ın 4 puanı, Manchester United’ın ise 3 puanı bulunuyor. Grup aşamasının bitimine 2 hafta kala Galatasaray’ı bir üst seviyeye taşıyacak pek çok senaryo var.

GALATASARAY AÇILMADAN NASIL BIRAKILABİLİR?

Galatasaray son iki maçında Kopenhag ve Manchester United’ı yenerse rakiplerinin sonucu ne olursa olsun bir üst tura yükselecek.

GRUPTAN AYRILMA SENARYOLARI

Kopenhag’ın Bayern Münih’e yenilmesi ve Galatasaray’ın Manchester United’ı yenmesi durumunda temsilcimize Kopenhag karşısında 1 puan yeterli olacaktır. Temsilcimiz bir sonraki maçında İngiliz devini yenemezse Kopenhag’ı yenmek ve Manchester United’ın Bayern Münih’e yenilmesini beklemek zorunda kalacak.

A kümesinde son durum şöyle:

Alakalı haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu