Haber

İzmirliler 29 Ekim kutlamalarına akın etti

İzmirliler 29 Ekim kutlamalarına akın etti

100. yıl coşkusu toplu ulaşım rakamlarına da yansıdı

İzmirlilerin 100. yıl coşkusu toplu taşıma sayılarına da yansıdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı nedeniyle düzenlediği kutlamalara vatandaşlar akın etti. 29 Ekim Pazar günü tüm toplu taşıma araçlarına bir önceki pazar gününe göre yüzde 28 artışla 1 milyon 498 bin yolcu bindi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı nedeniyle düzenlenen tarihi kutlamalara İzmirliler yoğun katılım gösterdi. 29 Ekim Pazar günü, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen resmi geçit töreninin yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İzmir Körfez Festivali kapsamında stantlar, konserler, zeybek gösterileri, uçurtma şenliği ve yüzme, yat ve iyimser yarışları da dört bir yanında yer alıyor. Şehir saat 19.00’dan itibaren başlayacak. 70 vatandaşla doldu taştı. Cumhuriyet yürüyüşü, meşale alayı, İZDENİZ gemilerinin havai fişek ve lazer ışık gösterileri ve Kültürpark’taki Kenan Doğulu konserinde heyecan doruğa ulaştı.

Yüzde 28 artış yaşandı

Toplu ulaşımda yüzde 50 indirimli hizmet sunulan Cumhuriyet Bayramı’nda tüm toplu taşıma araçlarına 1 milyon 498 bin 797 yolcu bindi. Bu sayı önceki pazar günü 1 milyon 160 bin 187 bin idi. İstatistikler, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünün kutlandığı 29 Ekim Pazar günü yolcu sayısında önceki pazara göre yüzde 28 oranında artış yaşandığını gösterdi. Yatılıların 527 bini tam öğrenci, 447 bini ise öğrenciydi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu