Yaşam

Karabağlar Belediyesi’nde “Ateşe Dönenler” Sergisi

Madımak Katliamı’nın 30. yılında hayatını kaybedenler, “Ateşe Dönenler” sergisiyle anılıyor. Karabağlar Belediyesi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Buca Şubesi işbirliğiyle düzenlenen dördüncü uluslararası resim sergisi, Karabağlar Belediyesi ana hizmet binası stant salonunda açıldı.

Etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Buca Şube Başkanı Yıldız Yılmaz, stant küratörü Emine Özdemir, Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Nedim Topaloğlu, sahipleri, bürokratlar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Önder Selvitopu, olayların yaşandığı 2 Temmuz’dan önce böyle bir stant açmanın anlamlı olduğunu belirterek, “Sanat, olayları geleceğe taşır, unutturmaz. Topluma önemli bir mesaj verir. 2 Temmuz 1993’ün acı olaylarını tuvallerinize yansıttınız. Onu geleceğe taşıyacaksın. 30. yılındayız ama acımız hala taze. Bu olayı asla unutmayacağız, unutulmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Buca Şube Başkanı Yıldız Yılmaz, “Madımak Katliamı’nın bir insanlık suçu olduğunu herkes bilmeli. Yani zaman aşımı olamaz. Aradan 30 yıl değil, 30 asır geçse de Madımak’ı ve benzeri insanlık suçlarını unutmayacağız” dedi.
Küratör Emine Özdemir de Lider Selvitopu’ya desteği için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Önder Selvitopu, stantta yer alan tüm sanatçıları tebrik ederek sertifikalarını verdi. Yıldız Yılmaz ayrıca Doğa Dostu Fidan Sertifikası takdim etti.
33 sanatçının fotoğraflarının yer aldığı “Ateşe Dönmek” standı 21 Temmuz’a kadar açık kalacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu