Haber

Kuliste bomba! Cumhurbaşkanı Erdoğan yabancı oylarla ilk turda ipi çekebilir

Türkiye, cumhurbaşkanı adayları; Recep Tayyip Erdoğan, 13. Cumhurbaşkanı seçimini Kemal Kılıçdaroğlu ile Sinan Oğan arasında yaptı. Milyonlarca seçmen 191.884 sandıkta oy kullandı.

HANGİ ADAY KAÇ OY VERDİ?

Saat 22.50 itibarıyla sandıkların yüzde 99.38’i açıldı, Erdoğan’ın oyu yüzde 49.42, Kılıçdaroğlu’nun oyu yüzde 44.95… Sinan Ogan’ın oyu yüzde 5.20. Seçimin ilk turda tamamlanabilmesi için adaylardan birinin yüzde 50+1 oy alması gerekiyor. Gözler açılacak sandıklara çevrilirken, YSK Başkanı Ahmet Yener’den dikkat çekici bir açıklama geldi.

YSK LİDERİ: BİLGİ GİRİŞLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Ülkedeki toplam sandık sayısının 192 bin 214 olduğunu belirten Yener, “Bugün 192 bin 187 prestijde 09:30’da açıldı. Böylece yerli sandıklar yüzde 99 açılma oranına sahip. yurt içinde açılmayan sandık sayısı 27. Yurt dışında 9 bin 594 sandık var. Yurt dışında açılan sandık sayısı 8 bin 65. Şu anda yurt dışında açılmayan 1.529 sandık var. Yurt dışında açılan sandıkların oranı ise yüzde 84.06″Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.90, Sinan Ogan yüzde 5.2, Muharrem İnce yüzde 0.44 oy aldı. Veri girişlerimiz devam ediyor” dedi.

BOMBA İDDİASI: SEÇİM BİRİNCİ TURDA SONA EREBİLİR

Yine de siyasi arka planda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birinci türden yabancı oylarla seçimi kazanabileceği konuşuluyor. Siyasi kulisler muhalefetin önce ikinci cins tarafından ikna edileceğini, dış oylar açıklandığında yüzde 50.03 ile Erdoğan’ın kazanacağını söylüyor.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASI DA DİKKAT ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gece yarısı balkonda yaptığı konuşmada da dikkat çekici sözler kullandı. Yabancı oyların sayılmasının ardından seçimin ilk turda sonuçlanacağını vurgulayan Erdoğan, “Gerek yerli gerekse yabancı oyların sayılması biraz daha zaman alacak gibi görünüyor. Biz milleti kandırmaya çalışanlar gibi değiliz. Bugün seçimlerde önde olduğumuzu biliyoruz ama sonuçlar resmi olarak önümüzde olmadığı için milli oylar önümüzde değil.İradenin tecelli etmesini bekliyoruz.Geleneksel balkonu yapmaya karar verdik. konuş artık” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu