Teknoloji

Pentagon yeni UFO raporlarını açıkladı: Geçen yıl 291 UFO gözlemlendi!

Çarşamba gecesi geç saatlerde kamuoyuna açıklanan bir rapora göre, Pentagon’un özel UFO soruşturma ofisi geçen yıl en az 291 UFO vakasını ele aldı.

Ordunun UFO araştırmacıları bu görünüşte gelişmiş araçlardan bazılarının ‘yüksek hızlı seyahat’ve ‘olağandışı hareketlilik’ ‘ilgili performans özellikleri’Sergilediğini yazdı

Rapor, Washington’da, bazıları kamuya açık, bazıları kapalı kapılar ardında çok sayıda hükümete ait UFO muhbirinin yasa dışı bir UFO kazasını kurtarma programı iddialarıyla öne çıktığı, dünya dışı entrikalarla dolu sıcak bir yazı kapsıyor.

‘Sağlam ve kısmen sağlam araçlar’,egzotik silah programları, tanıkları sindirme suçlamaları ve kurtarılanlar ‘insan olmayan’Cesetlerle ilgili tezler şu anda hem federal hem de kongre gözetim otoriteleri tarafından araştırılıyor.

AMERİKANLAR ULUSAL GÜVENLİK KONUSUNDA ENDİŞELİ

Bu yeni rapor, 2023’ün havadaki gizemlerinden hiçbirinin ABD’nin gizli programlarının sonucu olmadığı sonucuna varırken, Pentagon’un UFO şefi gazetecilere, birçok UFO’nun Amerika’nın yabancı düşmanları tarafından yapıldığına dair ‘endişe verici’ işaretler gösterdiğini söyledi.

Hatta Pentagon UFO lideri bu UFO olaylarının ‘en’Bunun kolluk kuvvetlerine ve bazı önemli vakalarda ABD’li karşı istihbarat soruşturmacılarına havale edildiğini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi (AARO) direktörü Fizikçi Dr. Sean Kirkpatrick, ofisinin yeni UFO raporu öncesinde CNN’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ulusal güvenlikten endişe duyuyorum”söz konusu.

Dr.Kirkpatrick, “Dış faaliyetlere atfedilebilecek bazı endişe verici göstergeler var ve bunları çok titizlikle araştırıyoruz.”söz konusu.

ABD, BAZI TANIMLANMAYAN CİSİMLERİN YABANCI ÜLKELER TARAFINDAN YAPILDIĞINA İNANIYOR

AARO’nun liderliğini üstlenmeden önce Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı ve CIA’da gizli görevlerde bulunan fizikçi, yabancı ülkelerin özellikle ABD radarlarından ve diğer tespit ekipmanlarından kaçmak için casus uçaklar tasarlıyor olabileceğinden korktuğunu ifade etti.

Kirkpatrick CNN’e söyledi. ‘Gürültümüzde beni her zaman endişelendiren saklanma yolları var’söz konusu.

Dr. Kirkpatrick ve ekibi tarafından Çarşamba günü yayınlanan yıllık rapor, bir zamanlar UFO’lar olarak bilinen ve artık profesyonel olarak UAP’ler veya UAP’ler olarak bilinen şeyleri araştırıyor. ‘Tanımlanamayan Anormal Olay’Olarak bilinen bahislerin standartlaştırılmasına yardımcı olacak bir deyimi de içerir.

sözlükte ‘UAP Tehdidi’,AARO’nun bu olgunun yarattığı istihbarat ve casusluk risklerine verdiği önceliğin bir göstergesi olarak, askeri ‘kişiler, materyal veya bilgi’Ulusal güvenlik riski oluşturan herhangi bir UAP olarak tanımlanır.

ÇİN’İN CASUS BALONU ŞUBAT’TA ABD’NİN GÖKLERİNDEYDİ

Geçen Şubat ayında büyük beyaz bir Çin casus balonunun tespit edilmesinin ardından askeri yetkililer, daha fazla potansiyel hava gözetleme platformunu tespit etmek için radar sistemlerinin filtrelerinin hassasiyetini yeniden ayarladı.

RAND Corporation’ın kıdemli teknik analisti ve eski ABD Donanması havacısı Brynn Tannehill o ay Wired’a söyledi. “ABD sistemlerindeki filtrelerin, daha önce tehdit olarak kabul edilemeyecek kadar yavaş, gürültülü veya küçük şeyleri görmezden geldiğinden şüpheleniyorum.

“Filtrelerdeki parametreler ayarlandığından beri, son birkaç yıldır zaten mevcut olan şeylerin daha fazlasını görüyoruz.”söz konusu.

ABD askeri radarının gürültü azaltma sistemlerinde yapılan bu ayarlamalar, ilk olarak Anchorage, Alaska’nın kuzeyinde tespit edilen ve küçük bir araba büyüklüğünde olduğu bildirilen bir nesnenin tanımlanmasını sağladı.

ABD Hava Kuvvetleri’ne ait F-22 Raptor’lar ve F-16’lar, Biden Beyaz Saray tarafından Kanada’nın Yukon’u ve Michigan’ın kuzeyindeki Büyük Göller üzerinde tespit edilen sedan büyüklüğündeki UFO’ları ve diğerlerini düşürmek için konuşlandırıldı.

HİÇBİR UFO’NUN YABANCI BİR ÜLKE İLE İLİŞKİSİ BULUNMAMAKTADIR

Dr. Kirkpatrick, ofisinin potansiyel olarak benzer vakaları aktif olarak takip ettiğini söylese de, AARO’nun Çarşamba günkü yıllık raporu daha ölçülü bir sonuç ortaya koydu.

AARO’nun 2023 mali yılı için sınıflandırılmamış raporuna göre “Bu UAP raporlarının hiçbiri yabancı faaliyetlerle olumlu bir şekilde ilişkilendirilmedi.”

UAP’nin rapor edildiği tipik yükseklikler ve konumlara ilişkin istatistiklere ek olarak, FY2023 AARO raporu ‘toplama önyargısı’UAP hakkında uzay tabanlı ve denizaltı verilerini daha uygun şekilde toplamak için konuyu ve gelecek planlarını vurguladı.

Raporda, “Uzay ve denizcilik alanlarının AARO’nun süreçlerine tamamen entegre edilmesi gerekiyor.”Söylendi.

Kirkpatrick’in UFO ofisi, deniz altı UAP veya denizden havaya UAP hakkındaki raporların hızını ve kalitesini artırmak için ABD Donanması ve Ulusal Askeri Entegrasyon Direktörü (NIM-MIL) ile birlikte çalışmayı planlıyor.

AARO’nun raporunda, “Uzay Kuvvetleri, ABD Uzay Komutanlığı, NRO (ABD casus uydularını denetleyen Ulusal Keşif Bürosu) ve NASA ile işbirliği iyi bir şekilde devam ediyor.”söz konusu.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu