Ekonomi

Samsung’tan esnek çalışma hamlesi

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Samsung Electronics Co., genç yetenekleri şirket bünyesinde tutmak için Güney Kore’de esnek çalışma düzenine geçeceğini duyurdu.

Buna göre, haftada 40 saatten fazla çalışmak şartıyla her ayın bir Cuma günü tatil olacak. Şirketin bir sözcüsü Çarşamba günü Bloomberg’e telefonla, önümüzdeki haftadan itibaren fabrika dışı tam zamanlı işçilerin maaş çeklerini aldıkları dönemde izin alabileceklerini söyledi.

Samsung’un hamlesi, yerel rakibi SK Hynix Inc.’in geçen yıl benzer bir esnek çalışma uygulamasına geçmesinin ardından geldi. Tanınmış sosyal platform Kakao Corp. da dahil olmak üzere diğer Güney Koreli teknoloji şirketleri de pandemiden sonra daha esnek çalışma düzenlemeleri getirdi.

Samsung ve diğer şirketlerin düzenlemeleri, özellikle iş-yaşam dengesine değer veren genç yetenekleri elde tutmayı hedefliyor. Çünkü, Samsung’un 2022 şirket raporuna göre, Y ve Z Kuşağı, küresel olarak şirketin iş gücünün yaklaşık dörtte üçünü oluşturuyor.

Güney Kore’nin diğer ülkelere göre nispeten muhafazakar bir çalışma kültürüne sahip olduğu biliniyor. Güney Kore, 2021’de dünyanın en çok çalışan ülkeleri arasında yer aldı ve OECD üyeleri arasında ortalamanın yaklaşık 200 saat üzerinde çalıştı.

beyagac-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu