Haber

Veli Ağbaba: “Bu konu tamamen kapanmıştır. Türkiye’de hiç kimse inancından ve etnik kimliğinden dolayı aşağılanamaz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Mevcut iktidarın başı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuları sürekli karalayan, suistimal eden bir siyasetçidir. 2011 ve 2015 mitinglerinde Genel Liderimizin mezhebini yuhalayan biridir. Bir tacizin veya bir iddianın kapanması için Genel Liderimiz siyasetçidir.Dünyanın en çok izlenen görüntülerinden biri olmuştur.Bu konu tamamen kapatılmıştır. türkiye Türkiye’de hiç kimse inancından veya etnik kimliğinden dolayı aşağılanamaz. Başkanımız bunu söylemeye çalıştı” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan’ı ziyaret etti. CHP Genel Lideri Millet İttifakı Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ notuyla paylaştığı görüntü açıklamasını beğenen Ağbaba, şunları söyledi:

“Mevcut iktidarın başındaki Recep Tayyip Erdoğan bu konuları sürekli karalayan, suistimal eden bir siyasetçidir. 2011 ve 2015 mitinglerinde genel liderimizin mezhebini yuhalayan biridir. Bir suistimal veya bahis kapatılabilir.En çok izlenen videolarından biri oldu.Bu konu tamamen kapatılmıştır. türkiye Türkiye’de hiç kimse inancından veya etnik kimliğinden dolayı aşağılanamaz. Genel Başkanımız bunu söylemeye çalıştı. Değerli bir görsel ve açıklamadır.”

“YALAN VE İFTİRA ÜZERİNDE BULUNAN BİR SİYASETLE KARŞIYAYIZ”

Ağbaba gündeme ilişkin şu değerlendirmelerde de bulundu:

“Resmi olarak sandıklar düşerken saçmalıyorlar. Biz burada söylüyoruz, Diyanet’in kapatılacağına dair rastgele bir ifade, söz, harf ortak mutabakat metninde çıkarsa seçime girmeyiz. Tamamen yalan üzerine kurulu bir söylemle karşı karşıyayız.İftira atıyor,yalan söylüyor.Türkiye tarihinde hiçbir siyasetçi bu kadar yalana sarılmamıştır.Bir diğer konu da ‘Bunlar gelince Öcalan’ı serbest bırakırlar’ denilmesi. Bugün adada devletin üst düzey yetkilileri görüşüyor ama dönüp bizi suçluyorlar öyle bir şey yok reddediyoruz biz terörün her türlüsüne karşıyız.

Biri terör örgütünü destekliyorsa aynaya baksın. Gaffar Okkan’ın katillerini Meclis’e taşıyor. Milliyetçi seçmenin hesabını kendisi versin. Böyle saçmalıklarla işimiz olmaz, cevap vermeye bile değmez. İftiraya, iftiraya sarılı bir siyasetle karşı karşıyayız ama vatandaş artık bunu yemiyor. 11 ilde vatandaşların gündeminde yoksulluk, açlık ve deprem var. Misyonuna geldiğimizde ise yoksulluğu ve ayrımcılığı insanlık tarihinin ortasına yazacağız” dedi.

“SÜLEYMAN SOYLU’NUN NİYETİ OLABİLİR”

Ağbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ açıklamasını hedef alan ‘Hak Muhammed Ali’nin yolunda LGBT mi var’ sözlerini de değerlendirerek, şunları söyledi:

“Samimi değiller. Cem Vakfı Onursal Başkanı İzzettin Doğan’ın açtığı davada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ‘cem evleri ibadethanedir’ kararı verdi. Bir kişi bile ‘benim ibadethanem’ dese tartışılmaz. bir cemevidir.

İçişleri Bakanı’nın ne dediğini kimse bilmiyor. Bir gün LGBT diyor, ertesi gün başka bir şey… O konuları tartışmıyoruz. Amacımız Avrupa Birliği, yargı bağımsızlığı, hukuk güvencesi, herkese iş, liyakat, emekliye 15 bin lira bayram ikramiyesi. Aile Yardımları Sigortası ile birlikte her eve en az 8 bin 500 TL ödeneceğini, her eve ayda en az bir Cumhuriyet altını ekleneceğini, sigortası olmayanları da cebine koyacağız diyoruz. Önce devlette çalışacak lojmanlar var ama bunlar yerleştirilmiyor. Ortada topu döndürmeye devam ediyorlar. Her gün bir suçlama, İstanbul ve Ankara seçimlerindeki söylemlerini unutmadık. ‘Sisi’yi mi seçeceksin yoksa Binali Bey’e mi oy vereceksin’ diyorlardı, şimdi Sisi’yle çok iyi arkadaş oldular. Sisi’nin kapısında kedi gibi geziyorlar. Aynı şeyi Birleşik Arap Emirlikleri için de söylüyorlardı. Genel Başkanımızın da dediği gibi iki kırmızı çizgimiz var; vatanımız ve bayrağımız. Allah onlara akıl, vicdan ve biraz da akıl versin.”

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu