Yaşam

Dünyanın Cazibe Yerlerini Keşfetmek İçin Seyahat Temalı Seyahat Programı Belgeselleri

Seyahat etmek, keşfetmenin ve öğrenmenin en etkili yollarından biridir. Ama valizlerinizi toplayıp yola çıkmak için pasaport almanız gerektiğini kim söyledi?

İşte dünyanın dört bir yanından en çarpıcı manzaraları, en unutulmaz hikayeleri ve en derin kültürel deneyimleri oturma odanıza getiren yol belgeselleri. ?

Kaynak: 12

21. Sefer Mutluluğu, 2017

imdb :5.9

Özet:Bir film yapımcısı ve müzisyen kız arkadaşı, köpekleriyle destansı bir yolculuğa çıkarlar ve yenilenmiş bir okul otobüsüyle Kuzey Amerika’yı boydan boya kat ederler.

Oyuncular:Mogli, Felix Starck

Müdür:Felix Starck

20. Ayak İzleri: Hayatınızın Yolu, 2016

imdb :6.1

Özet:Bu belgesel, 805 kilometrelik Camino de Santiago parkurunu yürümeyi kabul eden 10 adamın 40 günlük bir yolculukta güçlerini ve inançlarını test etmelerini anlatıyor.

Müdür:Juan Manuel Cotelo

19. Grönland’a Yolculuk, 2016

IMDb’si:6.3

Özet: Paris’te yaşayan otuzlu yaşlarında iki oyuncu olan Thomas ve Thomas zor bir dönemden geçiyor. Şehri rastgele terk ederler ve Grönland’ın en ücra köylerinden biri olan ve Thomas’ın babası Nathan’ın yaşadığı Kullorsuaq’a giderler. Eskimo topluluğu içinde yerel geleneklerin cazibesini keşfederler ve dostlukları sınanır.

Oyuncular:Thomas Blanchard, Thomas Scimeca, François Chattot

Müdür:Sebastian Betbeder

18. Tanrıların Elinde, 2007

IMDb’si:7.0

Özet:Film, kahramanları Diego Maradona ile tanışma umuduyla Amerika’dan Arjantin’e seyahat eden beş genç serbest futbolcunun hikayelerini anlatıyor.

Oyuncular:Sami Hall Bassam, Mikey Fisher, Jeremy Lynch

Müdür:Ben TurnerGabe Turner

17. Dağ, 2017

IMDb’si:7.2

Özet:İnsanlığın yüksek yerlere olan hayranlığını konu alır.

Oyuncular:Willem Dafoe

Müdür:Jennifer Peedom

16. Tawai: Ormandan Bir Ses, 2017

IMDb’si:7.3

Özet: Gezgin Bruce Parry, Borneo ve Amazon’daki göçebe kabileleri ziyaret ediyor. Bu, insanlığın etrafındaki dünyayla değişen ilişkisini daha uygun bir şekilde anlamasına yardımcı olur.

Oyuncular:Bruce ParryIngrid LewisJerome Lewis

Müdür:Bruce Parry, Mark Ellam

15. 180° Güney, 2010

imdb: 7.5

Özet: Film, maceracı Jeff Johnson’ın kahramanları Yvon Chouinard ve Doug Tompkins’in 1968’de Patagonya’ya yaptıkları destansı yolculuklarını konu alıyor.

oyuncular: Yvon Chouinard, Doug Tompkins, Keith Malloy

Müdür: Chris Malloy

14. Karanlık Turist, 2018

imdb: 7.5

Özet : ‘Turizm’ tanımı, Yeni Zelandalı film yapımcısı David Farrier’in karanlık turizm dünyasına odaklanmasıyla yeniden tanımlanıyor. David, Japonya’daki nükleer turizmden Kolombiya’daki Pablo Escobar’dan etkilenen turizme ve Türkmenistan’daki sınır turizmine kadar dünyanın tüyler ürpertici ve sıra dışı destinasyonlarını ziyaret ediyor.

oyuncular: David Farrier, Christian Wolf, John Jairo Velasquez

Yaratıcı: David Farrier, Carthew Neal, Polly Fryer

13. Fırtına Dağı, 2018

imdb: 7.6

Özet : 1968’de, beş arkadaş Cerro Fitz Roy’a tırmanmak için bir geziye çıktılar ve her şeyi 16 mm’lik bir Bolex ile belgelediler. Yolda keşfedilmemiş dalgalarda sörf yaptılar, kumda ve karda kayak yaptılar, 31 gün kar mağarasında kaldılar ve dağa ilk çıkışlarını yaptılar.

oyuncular: Yvon Chouinard, Dick Dorworth, Chris Jones

Müdür: Robert Collinson

12. Bir Günde Yaşam, 2011

imdb: 7.6

Özet: Sinema, 24 Temmuz 2010’da hayatta olmanın nasıl bir şey olduğunu gelecek nesillere göstermek için bir zaman kapsülü görevi görüyor.

oyuncular: Hiroaki Aikawa, Cindy Baer, ​​​​Teagan Bentley

Müdür: Tegan Bukowski, Loressa Clisby, Kevin Macdonald

11. Bitmeyen Yaz, 1965

imdb: 7.6

Özet: Film, Kaliforniya kışında mükemmel dalgayı aramak için dünyayı dolaşan Amerikalı sörfçüler Mike Hynson ve Robert August’u belgeliyor.

oyuncular: Robert August, Michael Hynson, Lord James Blears

Müdür: Bruce Brown

10. Dünyanın Sonundaki Karşılaşmalar, 2007

IMDb’si:7.7

Özet:Herzog ve görüntü yönetmeni Peter Zeitlinger, Antarktika’da yaşayan insanlarla tanışmak ve kıtanın eşsiz konumlarının fotoğraflarını çekmek için Antarktika’ya gidiyor.

Oyuncular:Werner Herzog, Scott Rowland, Stefan Pashov

Müdür:Werner Herzog

9. Tuzlu Yağ Asit Isısı, 2018

imdb: 7.7

Özet: Şef ve yemek yazarı Samin Nosrat, harika yemek pişirmenin dört anahtarını keşfetmek için dünyayı dolaşıyor, yol boyunca ziyafetler ve faydalı ipuçları sunuyor.

oyuncular: Samin Nosrat

8. Mutlu İnsanlar: Tayga’da Bir Yıl, 2010

imdb: 7.7

Özet : Hikayenin merkezinde, Sibirya Taygası’ndaki Yenisey nehri kıyısındaki Bakhtia köyündeki yerli halkın yaşamı yer alıyor. Kamera köydeki insanları bir yıl boyunca takip eder. Yüzyıllardır günlük rutinleri neredeyse hiç değişmeyen yöre halkı, kendi kültürel geleneklerine göre yaşıyor.

oyuncular: Werner Herzog, Gennady Soloviev, Anatoly Blumei

Müdür: Werner Herzog, Dimitri Vasyukov

7. Jiro Suşi Düşleri, 2011

IMDb’si:7.8

Özet:Saygıdeğer suşi şefi Jiro Ono, zanaatında mükemmelliği ararken, en büyük oğlu Yoshikazu babasının mirasını sürdürmek için mücadele eder.

Oyuncular:Jiro Ono, Yoshikazu Ono, Masuhiro Yamamoto

Müdür:David Gelb

6. Boşluğa Dokunmak, 2003

imdb: 8.0

Özet: Film, 1985 yılında iki genç İngiliz dağcının daha önce hiç kimsenin tırmanamadığı Peru’daki Siula Grande zirvesine tırmanmaya çalışırken meydana gelen inanılmaz bir kazanın gerçek hikayesini anlatıyor.

oyuncular: Simon Yates, Joe Simpson, Brendan Mackey

Müdür: Kevin Macdonald

5. Michael Palin ile Sahara, 2002

imdb: 8.0

Özet : Eski Monty Python komedyeni ve ünlü dünya gezgini Michael Palin, bu dört bölümlük BBC belgeselinde Sahra’yı gezmek için Cebelitarık’tan yola çıkıyor. Fas, Moritanya, Mali ve ötesine, gezegendeki en çetin yerlere seyahat ediyorlar.

oyuncular: Michael Palin

4. Kar Ülkesinin Çocukları, 2018

imdb: 8.2

Özet : Nepal’in Yüksek Himalayalarında doğan çocukların inanılmaz hikayesine odaklanıyor. 4 yaşında daha uygun bir yaşam umuduyla şehirdeki okula gönderilirler. 12 yıl anne babalarını bir daha görmezler. Şimdi 16 yaşındalar, Hak yolunda evlerine doğru yol alıyorlar.

oyuncular: Nima Gurung, Sangpo Lama, Tsering’deki Lama

Müdür: Zara Balfour, Marcus Stephenson

3. Samsara, 2011

imdb: 8.4

Özet : 5 kıtada 25 ülkede 5 yıllık bir çalışmanın ardından çekilen Samsara, bizi kutsal toprakların, afet bölgelerinin, endüstriyel tesislerin ve doğa harikalarının farklı dünyalarına götürüyor. Sessiz ve emin bir kompozisyonda dünya medeniyetlerinin tarihine ve kültürüne eşsiz bir yolculuk sunuyor.

oyuncular: Bali Tari Legong Dansçıları, Ni Made Megahadi Pratiwi, Puti Sri Candra Dewi

Müdür: Ron Fricke

2. Monty Don’un İtalyan Bahçeleri, 2011

imdb: 8.4

Özet: Monty Don, İtalya’nın zengin kuzey bölgelerinin sığınaklarını ve güneyin bahçecilik incilerini içeren kişisel ‘büyük bahçe turuna’ çıkıyor.

oyuncular: Monty Don

1. Kışla, 1992

imdb: 8.5

Özet: Binlerce sinematik atraksiyonla bezenmiş, sürekli çalan müzikle seyirciye sunulan sinema, kimi zaman Japonya’nın kalabalık yerleşim yerlerinin karmaşasına kaptırıyor kimi zaman da tasavvuf törenlerine götürüyor bizi.

oyuncular: Patrick Disanto

Müdür: Ron Fricke

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu