Haber

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “geçmiş olsun” telefonu

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kırgızistan Caparov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Caparov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak depremlerde hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara yakınlarına sabır ve şifa diledi.

Kırgızistan’ın bu zor dönemde kardeş Türkiye’nin yanında olduğunu belirten Caparov, ek insani yardım şeklinde her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu vurguladı.

Türk insanının kahramanlık özelliklerine dikkat çeken Caparov, Türkiye’nin bu zor günleri atlatacağına inandığını ifade etti.

Buna cevaben, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sıkıntılı bir zamanda verdikleri destek sözleri için Cumhurbaşkanı Caparov’a ve Kırgızistan halkına şükranlarını dile getirdi.

Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı, Caparov’un talimatı üzerine arama kurtarma görevlileri, sağlık çalışanları ve psikologlardan oluşan 63 kişilik grubu Türkiye’ye göndererek ülkede mali ve insani yardım kampanyası başlattı.

puturge-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu