Haber

Öğretmen Şinasi Dışlı Ölümünün 3. Yıldönümünde Anıldı

Aydın’ın Çine ilçesine bağlı kırsal Yeniköy Mahallesi’nde 19 yıl görev yapan ve öğrencileriyle kurduğu bağla tanınan Öğretmen Şinasi Dışlı, vefatının 3’üncü yılında öğrencileri ve mahalle sakinleri tarafından unutulmadı.

Aydın’ın Çine ilçesine bağlı kırsal Yeniköy Mahallesi’nde 19 yıl öğretmenlik yapan ve rahatsızlığı nedeniyle 2021 yılında vefat eden Öğretmen Şinasi Dışlı, 3. yıl dönümünde öğrencileri ve mahalle sakinleri tarafından büyük bir vefa örneğiyle anıldı. ölüm. Şinasi öğretmen, görev yaptığı süre boyunca sadece eğitim hayatına değil, köyün sosyal ve kültürel sorunlarına da çözüm bulmaya çalıştı ve öğrencileriyle yakın bir bağ kurdu. Tüm öğrencilerini ailesi gibi kabul eden Şinasi Öğretmen, il merkezinde yapılan sınavlara katılmak isteyen öğrencilerini kendi aracıyla sınava taşıyarak destek oldu. 100’e yakın öğrencinin devlet memuru olmasına katkıda bulunan Şinasi Öğretmen, öğrencilerinin hayatında sadece öğretmen değil aynı zamanda aile büyüğü oldu. Köydeki birçok öğrenciye dokunan ve rol model olan Şinasi öğretmenin vefatının ardından eşi Gülşen Dışli, çalıştıkları Yeniköy Mahallesi’nde duygusal bir anma etkinliği düzenlemek istedi. Anma törenini öğrenen öğrenciler ve köydeki vatandaşlar, öğretmene olan vefa borcunu bir nebze olsun ödeyebilmek için el ele vererek Gülşen öğretmene destek verdi. Öğrenciler, köy sakinleri ve öğretmenlerin bir araya geldiği anma töreninde Şinasi Öğretmen dualarla anıldı.

Köy sakinleri ve öğrenciler, Şinasi Dışlı’nın eğitim ve sosyal hayatlarına büyük katkılar sağlayarak köylerini olumlu yönde değiştirdiğini belirtti. Anma etkinliğine katılan köy sakinleri ve öğrenciler, Şinasi Dışlı’nın uzun süredir öğretmenlik mesleğindeki başarılarına ve köylerine yaptığı katkılara dikkat çekerek, anısının sonsuza kadar kalplerde yaşayacağını belirtti. – AYDIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu